f SITI CNT LIFE STORY: sesuatu perkara lelaki tidak tahu type='image/x-icon'/>

DEAR FOLLOWER

Thursday, May 19, 2011

sesuatu perkara lelaki tidak tahu

assalammualaikum korang ~ 
hey , wat up ? eheheh , korang pernah bercinta ? COMFIRM lah YES kan ? ai maklumlah ZAMAN REMAJA ~ tapi aku percaya kalo ade orang yang xpernah BERCINTA . ada ..heheh , even aku pn pernah bercinta apa ? PERNAH . tapi sekarang dah 1 balik . selepas , dimarahi teruk2 dengan famili . fuhh . SERIK ! 


 so , entry kali ni bukan aku nak cerita pasal CINTA ! pasal persabatan pun boleh . persahabatan antara lelaki perempuan  . kadang-kadang , lelaki ni sukar nak paham seseorang wanita kan ? sebab , wanita punya hati sukar untuk difahami . right ? hehehehe , jadi .. lelaki perlu baca entry ni keh ? ^_^
Lelaki perlu tahu sesuatu perkara mengenai perempuan :
  • Sensitif : Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian.


  • Cerewet : Bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala.
  • Halus : Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab sesalahan, biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukan DENDAM.
 
  • Ikhlas : Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui.
 
  • Korban : WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi, termasuk ibu bapa, anak-anak dan suami. WANITA amat tabah.
 
  • Prihatin : Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam.
 
  • Manja : Walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama LELAKI , namun juga sesama kaum.
 
  • Ego : WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai.
 
  • Cinta : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus.
 
  • Seks : SEKs bukanlah segala-galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan satu akal. NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja. LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan satu nafsu. Fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukanmenghanyutkann ya.

So , harap-harap lepas ni , xda lah kes SUAMI PUKUL ISTERI yg sekarang nih berleluasa . IGAT ! MARAH ITU SAHABAT SYAITAN.

“Peranan LELAKI dalam kehidupan WANITA adalah sebagai pelindung dan bukan sebagai pemusnah. WANITA diciptakan oleh ALLAH swt dari tulang rusuk kiri dan untuk dipeluk dan dimanja, bukan untuk dikasari. Maka lelaki haruslah memahami HATI dan PERASAAN WANITA”

SILA TINGGALKAN JEJAK ANDA DAN TERIMA KASIH KERANA MENBACA

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...