f SITI CNT LIFE STORY: ULAR LAGI ..!! type='image/x-icon'/>

DEAR FOLLOWER

Saturday, February 18, 2012

ULAR LAGI ..!!

assalammualaikum semua dan selamat pagi .. 
heyy  first time aku bangun pagi seawal gini . biasanya cuti cuti nih I bngun jam 9 . hahah  , paling lewat jam 10 . TERUKKAN ? haissh , mcm mana putera raja korea nak pinang aku ? acecececeh . tingginya anggan-anggan :p

entry kali ni aku akan bercerita pasal ular lagi . entah bape banyak kali ular masuk kawasan rumah aku . mungkin banyak sumber makanan kat sini seperti ayam , kucing  itik , burung  , even  MANUSIA . ohohohoh ..!! biasanya bile bercerita pasal ular . kita xkan lari dengan fikiran mcam ni :
ular sebenar atau ular jelmaan 
kali ni MEMANG BUKAN ULAR JELMAAN , sebab dia dh telan 5ekor ayam ..!! gilaaa lah , banyangkan 5ekor tuh bersamaan seorang bayi tembam ? mahu xkenyang sebulan 2bulan . heeee~ 

subuh tadi - 6.30am - mak kejutkan aku dan angah untuk carikan touchlight . setahu aku touchlight semua dah abes bateri but , alhamdulilah ada 1 yang macam 'masih hidup'  ..tahutahu  , mak kasi ayah touchligth tuh sebab nak cari seekor ular sawa . okeh , start dari situ , aku dah xboleh nk lelapkan mata . pikirkan mak  , ayah yang masuk hutan belakang rumah untuk cari ular . tapi alhamdulilah ada kawan ayah name MULTI  , INDIAN MAN , ada sekali . dn nasib jugak mak x masuk hutan tuh . just tengok dari jauh je . bila aku keluarkan kepala di sebalik pintu belakang . aku bisik perlahanllahan ... 

mak .. mak .. makkkk ~
terkejut badan den bila mak muncul kat disebalik pintu . mak cakap ular tuh dah ditangkap . serious ?!  






gila lah ular tuh , dapat makan 4 ekor ayam . huhuhuh , mesti kau kenyang x sudah . tapi si multi tuh dah tampar ular ( aku tk thu kesah benar ke tak SEBAB DIA SORANG JE CERITA ) nak pikir logik , DIA TAMPAR ular ? aku kurang percaya . tPI kalau dia cerita DIA PUKUL ular GUNA KAYU or SOMETHING . aku mungkin akan percaya . but sokeyh .the true is he and god only know . 



see red circle ? tulah bengkak dan luka yang telah ditampar dek multi tuh . haaai .. 

T.E.T.A.P.I 

sapa tahu ular tuh BOLEH LARI . aku even ''multi'' tuh xperasan ada LUBANG BESAR kat sebelah sangkar tuh . oh , dari situ lah dia lari ke kawasan yang tak diketahui . okeh , terkejut jugak . ular sebesar tuh . sepatutnya subuh tadi  , call je bomba kasi tangkap . tapi si ''multi'' tuh nak pulak jual kat orang cina . hmmm , taktahu lah nak kata apa lagi dah . but aku terhutang budi jugak kepada ''uncle'' multi sebab dia dah tolong tangkap ular tuh . kalau ayah aku sorang . huuu , risau satu rumah . sekarang rumah dah macam kene KURINTIN dah , semua pintu , tingkap , lubang kecil atau besar DITUTUP . hohoho , dah macam H1N1 dulu dah . 






gambar bungkusan tuh adalah gambar ayam yang telah dimuntahkan oleh ular tuh . tuh HALF , the HALF dalam perut  .. 


hm , selagi ular tuh xditangkap lagi  , selagi tuh aku rasa kurang selamat . hmm ,  kepada penduduk taman seri permai dan taman cloonee , HATI-HATI . kejap kejap , ADAKAH ULAR TUH BAKAL BALAS DEMDAM . YA ALLAH  LINDUNGI KAMI !!! 



SILA TINGGALKAN JEJAK ANDA DAN TERIMA KASIH KERANA MENBACA

6 comments:

  1. hahahhaa.. lawa ular tuh. ular sawa memang prot tong,mkn mesti bnyaknya... hehe.. papepun,hope korang selamat ea.. ini nasihat dari seorang yg telah mempunyai pengalaman ular yg paling bnyak. hehe.. erm.. awat sangkar tu berlubang plak? ular tu guna laser kat mata dia ke? hahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. acececeh , memang dah lubang sejak dulu agaknya .

      Delete
  2. ular sawa apa dah nih ? lupa nama dia .. tapi mmg besar giler lah scary

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaaan , selagi xdtgkap .selagi tuh rasa x selamat :(

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...