f SITI CNT LIFE STORY: CNT SI GIGI BESI type='image/x-icon'/>

DEAR FOLLOWER

Saturday, June 23, 2012

CNT SI GIGI BESI

Assalammualaikum semuaa .. 
How u all tonight ? mesti tengah LEPAKING ngan family kann .. yg bukak blog aku nie .. GOMAWOO sebb sudi baca entry baru I  niee . hehehe



Dua Tiga hari yang lepas .. aku memang supar dubardupar busy gilaaa .. dengan addmath (3) + math modern (2) + bm (presentation) + costumer (5) banyakk lah . yang paling xbest bila semua benda nie kene siapkan pada hari khamis till jumaat . mana xpenat aku dibuatnya .. tapi Alhamdulilah .. berkat kepenatan tuh.. presentation aku jadi presentation yang paling BEST (bagiaku) .. atlist , xdalah bored .. xda la sunyi sepi bila aku present .. Ada jugak ketawa riang .. hehe .. tengsz a lot to my TEAMATE LAH : CHEE dan MALIYANA ... <3 


BRAces .. hmm , erti kata lagi penDAKAP gigi ..tujuan sesetengah orang memakainya adalah untuk membentuk gigi menjadi lurus atau ke dalam semula .. ada juga sesetengah orang memakainya untuk perhiasaan dalam mulut .. haha , sukati komekome lerr .. asalkan poket penuh .. boleh lah buat yek ? :D

7JUNE2012 , 
Family aku setuju untuk memakaikan aku gigi braces .. memandangkan dieorang dah plan benda nie sejak aku darjah 6 lagi . dan , aku adalah watak utama dalam cerita . HAHAHA , xdalah , sebenarnya hari tuh . aku xjangka yang aku akan ada besi kat dalam mulut nie .. igatkan lambat lagi . mana lah tahu kali yg aku pergi nie .. doc just nak check checking jeee , alih alih .. terus pasang .. 


 orang kata pakai braces nie SAKIT !! tipuuuu jee .. mana ada sakit eaa .. setiba aku dalam bilik doc gigi tuh .. dia masukkan semacam TANAH LIAT dalam mulut aku . dalam hati berkata MUNGKIN DIA NAK BUAT PATUNG GIGI aku niee . hehe , sakit lah jugak .. sebab dia tekan dalamdalam kan .. sampai nak masuk dalam tekak arr .. naseb baik doc tuh keluar kan cepatt .. 

lepas tuh dia ukur my teeth pulak . 13 !! dia kata KEDEPAN SANGAT NIE . hurmm , tapi dia kata dia akan cuba buat untuk kedalam semua . OHH , I M SOO GLAD TO HEAR THAT DOC ! masa OPERASI MEMASANG DIJALANKAN . serius cakap . aku TUTUP MATA dan beristifar banyakbanyak dalam hati .. bukan sebab SAKIT . tapi sebab takut tengok alatan dia . ada BESAR , ada KECIK , ada LIPIS , ada TEBAL+BERAT ..
*eh yeke ? ntah .. mana aku tahu , kan aku tutup mata ? *

naseb bek angah temankan aku masa OPERASI itu dijalankan .. huu , mulamula doc gamkan 'batubatu' kat gigi aku .. kat situ TIADA KESAKITAN , tapi ada KEBOSANAN . yelaa ... kene bukak je mulut . LENGUH MULUT AKU . sekejap aku dengar doc tuh suruh KE KANAN sikit , KE KIRI sikit .. aku pun ikutkan ajaa .. 




lepas je tuhh .. dia suh aku tunggu kat luar sekejap . aku yang tak tahu kenapa pun keluarr .. bersamasama  'batubatu' didalam mulut . malu juga larh sebab ramai orang kat luar tuuu.. kesian mak ngan adek .. kene tunggu lama
 .. 

 
xkenal pon pakcik tuh sapa .. tapi kelakar tengok dia ngan adek tengok tv yang ada kat atas tuu .. beberapa minit kendian , doc panggil nama aku lagi .. debaran dia hati tiada siapa yang tahuuu . so , what to do .. kaki giat melangkah ke depan .. kali nie .. adalah PART YANG PALING SAKIT iaitu ENJECTION OF BIUS .. hmm , yang nie lah aku cakap MEMANG PALING SAKIT ! 



 macam doc toh enject , aku tutup mata ...yang aku geram dengan doc tuh ialah , sebelum dia nak enject aku punya mulut/bibir , dia cakap gini :
nurse , tolong kasi saya jarum paling besar
sambil tersengih sengih kat aku .. haihh , panas je hati aku . taktahu ke aku tengah takut niee . biasanya kene enject kat tangan .. xpernahxpernah kat mulut nie haaa .. tapi serius aku cakap , memang sakit doee .. tapi SAKIT TUH SEKEJAP JE . kalau xkene bius .. korang akan rasa SAKIT MASA KENE CABUT GIGI . lepas kene enject .. air mata dah bertakung . naseb baek xmenitisss ..  after dibius .. maka , besibesi pun dipasang . BETUL , XRASA APAAPA .. korang cuba bukak mulut dan ikut arah doc tuh :)

dan jugak , sambil doc tuh pasangkan besibesi tuh dia akan mendendangkan lagu Inggeris yang aku sendiri xpernah dengar .. dah lah tuh kan , doc tuh siap mintak akak aku snap gmbar dia masa tengah pasang kan besi tuh kat dalam mulut aku HAIHH , SABAR JELAH DOC NIE . aku dah lah berdebar gila time tuh :D


 and last sekali CABUT GIGI . aku memang paling takut kene cabut gigi . Lagi menakutkan bila tengok alatan cabut gigi dia tuh . ya Allah ~ masa tuh aku memang PEJAM MATA KUAT KUAT takut gilaaa arhh ~ .tapi mungkin sebab aku telah dibius cinta mungkin aku xrasa KESAKITANNYA ;) 


balik je rumah , aku menjalani kehidupan sebagai orang SAKIT . doc kata , 
  • TAK ADA PANTANG LARANG 
  • SENTIASA JAGA GIGI DAN BESI 
  • GETAH 'PUYUH' NI KENE PAKAI 24JAM 
that his word .. getah puyuh ? this is : 



kalau korang perasan , kat belah kiri dan kanan gigi aku ada getah niee .. so , this is PUYUH yang doc tuh katakan . memang susa jugak pakai 'PUYUH' nie .. menjadi penghalang untuk aku makan ..  

so this is me : SITI CNT SI GIGI BESI :D


 
sorry lah , gmbar aku semacam sengaja mintak dibaling telur ayamm .. hahaha . So , this is my new weight ..  bulan 5.2012 = 56kg .. bulan 6.2012 = 46kg . * wahhh , berat aku masa aku tingkatan 2 tuh * . semua orang terkejut .. even parent aku punn.. yelah , anak dara dieorang dia turun berat 10KG dalam masa beberapa minggu after pakai braces niee .. INI SEMUA SEBAB GIGI AKU . nak kunyah tuh agak payah sikitt . 2minggu pertama , aku asyek makan BUBUR je tau . bubur bubur bubur .. mak pulak asyek asyek goreng ayam . masak udang . masak ketam . air liur aku nie rasanya cukup dalam 2 baldi .. tapi dengan adanya sokongan moral dari family dah yang paling penting daripada member yang samasama pakai braces . boleh lah jugak aku kunyah nasi walaupon asyek terselit kat besi nie .. hahaha , KENE TERUS BRUSH UR TEETH !! 

so kepada akakakak , abangabang , adikadik , makcikmakcik , pakcikpakcik , datodato , datindatin dan semuanya .. MEMAKAI BRACES TAK SAKIT ye :D 
JANGAN NAK MENIPUU ;) 

this for ur all information :

KLINIK PERGIGIAN PERSONA 

1-8F , KOMPLEK MARA 
JALAN HANG TUAH ,
75300 MELAKA .

TEL : 062841693

# kat kelas aku , ramai jugak yang pakai braces . jeles tengok braces dieorang warna warnie .. nati untuk jumpaan seterusnya nak mintak DOC warna arrr . hahaha ..  dan jugak , sejak aku pakai nie .. ramai pulak dah nak pakai braces . ayoyoyo , warna warni lah student tbs punya gigi nati . hehehe

SILA TINGGALKAN JEJAK ANDA DAN TERIMA KASIH KERANA MENBACA

8 comments:

  1. untong la dah pakai braces..dah bace entry ko nie..rase mcm tkot plak aq nak pakai nnti..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh , asal takut pulakk ? xsakit lah sayang :)

      Delete
    2. yg time nak kene bius 2 yg buat gelabah aje..sakit ea bape lame ek??

      Delete
    3. hmm .. dalam 2 3 hari sakit tuh hilanglah ..
      ;)

      Delete
  2. hye,saye just nak tawu..sebab mcam ok jek..awak pkai braces ni kene brape?n awak byr monthly ke?tolong explain kan cost braces kat klinik yg awak buat ni bole??tolong sngat.thankyou :)

    ReplyDelete
  3. Aik...

    Pasang besi BRACES dulu, then baru CABUT GIGI???

    Pelik... hehe

    ReplyDelete
  4. die bius dalam mulut tu area langit2 kt ke??boleh beritahu detail harga die?igt lepas raya ni nak buat,hehe

    ReplyDelete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...